Aktuális

Kockára fagyunk a hétvégén

Viharos szelet hoz az első decemberi hétvége. A kezdeti hózápor után száraz és napsütéses lesz az időjárás. Éjszaka mínusz 10 fok, napközben legfeljebb plusz egy fok várható.

A Dunántúl északi–északkeleti részén, főként a Bakony térségében, majd a Börzsöny vidékén is viharos időjárás várható. Pénteken napközben az Észak-Dunántúlon akár 90-95 kilométer/órás széllökések is lehetnek.

Kockára fagyunk a hétvégén

Péntekre a fővárosra, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére másodfokú figyelmeztetést, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a OMSZ, a viharos szél miatt. Péntek estétől mérséklődik a szél.

Pénteken délelőtt zápor, majd egyre inkább havaseső-zápor, hózápor valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 5 fok között várható, délnyugaton az alacsonyabb értékekkel. Napközben 5-9 fokig melegszik a levegő, de már a déli, délutáni időszakban csökkenni kezd a hőmérséklet.

Hétvégén, szombaton napos idő várható, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 7 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximum plusz 2-5 fok között alakul.

Vasárnap gyengén felhős, napos időre lehet számítani, csapadék nélkül. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet éjszaka mínusz 8 és mínusz 2 fok között, napközben plusz 1-5 fok körül alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top