Aktuális

Az utasok szerint lassabb lett a 3-as metró

A BKV szerint az M3-as vonalon a metrók menetrendszerűen, az előírt követési és fordulóidőket betartva közlekednek, és reggel sem telítettek a szerelvények.

Az utasok szerint egy ideje érezhetően lassabban közlekednek az M3-as metró szerelvényei – írja a Világgazdaság. A lap érdeklődésére a BKV cáfolta, hogy lassult volna a 3-as metró. Állításuk szerint a metrók menetrendszerűen, az előírt követési és fordulóidőket betartva közlekednek, és kocsihiány sincs.

Az utasok emellett úgy érzékelik, hogy a vonalon telítettek a szerelvények reggelente, ám a BKK azt mondja, a reggeli csúcsban 65-75 százalékos kihasználtsággal jár a 3-as metró, az azonban elképzelhető, hogy egyes kocsikban nagyobb a zsúfoltság, míg a szerelvény más részein átlag alatti.

A lap felhívja a figyelmet arra, hogy a BKK ezeket az állításokat mérésekre alapozza, teljes körű forgalomszámlálást 2012-ben és 2014-ben végeztek a 3-as metrón, de egy-egy állomást vagy keresztmetszetet ennél többször is ellenőriztek, és azt ígérik, hogy még ebben az évben újra lesz forgalomszámlálás a vonalon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top