Aktuális

Te hány szelfit készítesz? (X)

Ma már nemcsak karácsonykor meg a nyaraláskor kattog a fényképezőgép a kezünkben, hanem szinte állandóan: a magyarok a becslés szerint több mint 4 milliárd (!) fotót készítenek évente – derül ki a CEWE "Így fotózunk mi" országos online kutatásának első részadataiból. Viszont csak tíz százalék vallja azt, hogy rendszeresen készít magáról szelfit. Te közéjük tartozol?
Te hány szelfit készítesz? (X)

Aki készített már valaha fotókönyvet vagy fényképes dekorációt, ajándéktárgyat karácsonyra, az előtt biztos nem ismeretlen a CEWE neve. A cég azonban nem csak ebben, hanem a képkidolgozásban is a legnagyobb Magyarországon (és Európában), így nem csoda, ha kíváncsi arra is, hogyan fotózunk manapság.

Nagyszabású online kutatásának első részadataiból például kiderült, hogy a digitális eszközök térnyerésével a korábbinál sokkal többet fényképezünk, a megkérdezettek több mint egyharmada hetente 15-nél is több fotót készít, további egyharmad beéri “csak” 6-15 fényképpel hetente, a maradék pedig 1-5 fotót kattint el az adott időszakban. Azok száma, akik manapság egyáltalán nem fotóznak, elenyésző (1%). Ez, ha a teljes lakosságra vetítjük, alsó becslésként is azt jelenti, hogy több mint 4 milliárd (!) képet készítünk évente.

Viszont 13 százaléka az embereknek kifejezetten abból a célból fotóz, hogy a közösségi médiában megmutathassa, mi történik vele. Ez összecseng azzal, hogy a válaszadók egytizede vallotta azt: folyamatosan vagy gyakran él a szelfivel. Ha te is benne vagy ebben a körben, akkor érdemes odafigyelned a fennmaradó nagy többség véleményére, miszerint túl sok fotót osztunk meg magunkról a közösségi médiában, ami szerintük veszélyes is lehet.

 

Te hány szelfit készítesz? (X)

Tipp: Készíts szelfi fotókönyvet karácsonyra!

Digitális kor ide vagy oda, karácsonyra mégis jobban mutat, ha nem virtuális, hanem valós ajándékot adunk. De nem kell lemondanod a magadról és a barátokról, párodról, gyerekekről készült remek fotóitokról, hiszen ezeket összegyűjtve készíthetsz egy szelfibookot, akár négyzetes formátumban, Instagram stílusban is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top