Aktuális

Autónál is nehezebb a világ legkövérebb embere

Már nem kell találgatni a világ legkövérebb emberének súlyát, ugyanis sikerült lemérni őt. Eddig csak saccolták, hogy a mexikói Juan Pedro Franco testtömege elérheti a fél tonnát, de a mérés megmutatta, hogy 590 kilogrammot nyom. Ezzel a súllyal ő lehet a világ legkövérebb embere.

Kórházba szállítás közben mérték le a világ legkövérebb emberért. A mexikói férfit szállító speciális teherautót megmérték egy ipari mérlegen, ami 3600 kilogrammot mutatott, a teherautó súlya ebből 3010 kiló, a férfié pedig 590. Juan Pedro Franco testtömege “elég aggasztó” – mondta a kezelését elvállaló orvos, aki szerint egy év kell hozzá, hogy Francó elérje 80 és 90 kilogramm közötti ideális értéket. 

A férfit egy gyomorszűkítő műtétre szállították át a mexikói Aguascalientesből Guadalajarába egy speciális klinikára, ahol különböző kezelések és vizsgálatok után még le kell adnia harminc-negyven kilogrammot, hogy a műtétet elvégezhessék rajta. Juan Pedro Franco nemcsak kóros elhízásban, hanem kettes típusú diabéteszben és pajzsmirigy-túlműködésben is szenved.

Eddig a már elhunyt mexikói Manuel Uribe 560 kilogrammal tarja a világ legkövérebb embere világcsúcsát. Valószínű, hogy Franco átveszi a vezetést, és ő is bekerül a Guinness-rekordok könyvébe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top