Aktuális

Most tényleg pénzt küld a Facebook

Fejenként 15 dollárt küld a Facebook azoknak a felhasználóknak, akiknek nevét és profilképét engedély nélkül használta fel még 2011-ben.

Fejenként 15 dollár kártérítést kapnak azok a felhasználók, akiknek a profilképével visszaélt a Facebook. Még 2011-ben használt fel számos profilképet és nevet a közösségi oldal egy promóciós kampányhoz, amihez nem kérte ki a felhasználók engedélyét, kvázi ellopta az adataikat. Ezért a felhasználók pertársaságot alapítottak és jól beperelték a Facebookot. Az első bírósági ítélet már 2013-ban megszületett, ami összesen 20 000 000 dollár megfizetésére kötelezte Mark Zuckerberg cégét. A Facebook persze fellebbezett, amit végül elutasított a bíróság, így a napokban elkezdte kiküldeni a fejenkénti 15 dolláros csekkeket a cég.

Persze egy több mint kétmilliárd dolláros cégtől, amelyik visszaélt a személyes adatokkal nem sok 15 dollár, de legalább valami. A kifizetések november 17-én indultak meg.

The Daily Dot

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top