Aktuális

Hatalmas siker kapujában a curlinges lányok

Hatalmas siker kapujában áll a magyar női válogatott a curling-Európa-bajnokságon. A legjobbak közé juthatnak, a sportág történetében másodszorra. Már csupán kis lépés, és újabb sporttörténeti sikert arathatnak a magyar lányok.

A curling-Európa-bajnokságon másodosztályában versenyez női és férfi válogatottunk. A női csapat az alapszakaszt megnyerte, és már a feljutásért játszhat.

A curlingszövetség honlapjának beszámolója szerint a skóciai Braeheadben zajló Európa-bajnokságon a vegyes párosban kétszeres világbajnok csapatkapitány, Palancsa Dorottya által vezetett nők kilenc meccsükből nyolcat megnyertek, csak a törököktől kaptak ki. A csütörtök délutáni elődöntőben a hollandokkal találkoznak, akiket az alapszakaszban simán, 10-2-re vertek. A torna győztese 2017-ben a legjobbak között, az A-csoportos ebén szerepelhet, illetve az A-csoportosok nyolcadik helyezettjével a világbajnoki részvételért is játszhat. Bízunk a curlinges lányok csodás szereplésében és a magyar sikerben.

A férfiaknál két nyolcas csoportban zajlottak a másodosztály küzdelmei, a magyarok 4/3-as mérleggel holtversenyben a harmadik helyen zártak, így rájátszásra kényszerültek a végjátékba jutásért, amelyen 7-5-re alulmaradtak a lengyelekkel szemben. Ezzel eldőlt, jövőre is a második vonalban játszhatnak az Európa-bajnokságon.

A legjobbak között a nőknél skót–orosz és svéd–cseh, míg a férfiaknál svéd–orosz és norvég–svájci elődöntőt rendeznek.

A siker kapujában a magyar lányok
A siker kapujában a magyar lányok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top