Aktuális

Civil autóval is üldözte a rablót a szabadnapos rendőr

Akár egy akciófilm egyik jelenete is lehetne az a hajsza, ami egy szabadnapos nyomozó, egy vérző kezű rabló és több civil főszereplésével zajlott Zuglóban még októberben. A történet végén a rossz megkapja méltó büntetését.

Szalóki Sándor főhadnagy, a BRFK bűnügyi bevetési osztályának nyomozója épp végzett a vásárlással szabadnapján, és a kocsijába pakolta be a dolgokat, amikor kiáltozásra lett figyelmes Budapest XIV. kerületében, a Róna utca és a Fogarasi út sarkán. A kiáltozásból kiderült, hogy épp kiraboltak valakit, a főhadnagy pedig egyből nekiiramodott. Egy játszótéren megtalálta a vérző fejű sértettet, aki egy táskával menekülő férfit kergetett, de idős kora miatt esélye sem lett volna utolérni. Szalóki főhadnagy a rabló nyomába eredt, több civil is csatlakozott az üldözéshez, ám hamar lemorzsolódtak.

Szalóki Sándor - fotó: police.hu
Szalóki Sándor – fotó: police.hu

Az Örs vezér tere felé rohanva a főhadnagy leintett egy autót, közölte a vezetőjével, hogy bűnügyi akció részese lett, majd tovább folytatták az üldözést. A rabló azt hitte lerázta Szalóki főhadnagyot, tévedését akkor látta be, amikor a nyomozó újra felbukkant mögötte. Időközben az üldözésbe bekapcsolódtak a Kerepesi úti dugóban araszoló kerületi járőrök is, akik segítségével végül sikerült elkapni a 23 éves K. Róbertet.

A fiatalember az ellopott táska tartalmát menekülés közben szétszórta, de az összevert áldozat pénzét megtalálták nála. Később kiderült, hogy a 23 éves K. Róbert meghívatta magát egy sörre az áldozattal, majd a sör kortyolgatása közben kezdte el minden ok nélkül ütni jótevőjét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top