Aktuális

Így úszhatod meg a kerékbilincset

Ha ért már hidegzuhanyként, amikor visszaértél az autódhoz, és ott virított a kocsin a kerékbilincs, akkor jó ha tudod, egyszerű megoldással elkerülheted a kellemetlen szitut. Persze, ha eddig nem kerültél ilyen helyzetbe, akkor is jó tudni, mit tehetsz a kerékbilincselés ellen.

Ha táblával tiltott helyen parkolod le az autódat, nem igazán kell csodálkozni, ha ezért a szélvédőre tűzött büntetés vár az autóhoz visszatérve. Sajnos akkor is számolni kell a bírsággal, ha mindössze néhány percre állítottad le a járművet. A közterület-felügyelőknek nincs joguk méltányosságra, szabálytalan parkolás esetén büntetniük kell. Ugyanakkor létezik egy egyszerű megoldás, amellyel elkerülheted, hogy kerékbilincset helyezzenek az autóra.

Nemcsak “Mikulás-csomag” várhat a szélvédőn, a tilosban parkolásért el is szállíttathatja a közterület-felügyelet az autót. Ezt abban az esetben teheti meg, ha a parkoló jármű veszélyezteti a közlekedés biztonságát, balesetet okozhat vagy kijelölt rakodóhelyen szabálytalanul várakozik. Kerékbilincset pedig akkor helyeznek fel, ha az autóval szabálytalanul parkolsz, de nem akadályozod a közlekedést.

Ugyanakkor a kerékbilincselésről szóló rendelet szerint mielőtt a bilincset a közterület felügyelők fölhelyeznék az autóra, a járművet ellenőrizniük kell a nyilvántartásban. És ha ott megtalálható az üzembentartó telefonszáma, akkor fel kell őt hívniuk. Ha 15 percen belül visszaérsz az autóhoz, nem bilincselhetik meg. Automatikusan nem kerül a rendszerbe a telefonszám, ezért azt néhány ezer forint ellenében regisztráltatni kell a közterület-felügyeletnél. Ebben az esetben is fizetned kell, de az előírt költség felét, ami azért több ezer forint. Persze, a legjobb az, ha szabályosan parkolsz – írja a Híradó.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top