Aktuális

Egy majom miatt öltek meg húsz embert Afrikában

Véres, több napig tartó villongás tört ki két csoport között Líbiában, miután egy majom megtámadott egy tizenéves muszlim kislányt az utcán, és letépte az arcát takaró kendőt.

Húsz halálos áldozata és legalább ötven sérültje van annak az összecsapásnak, amit egy majomtámadás robbantott ki Líbiában két helyi klán között. Helyi források szerint a dél-líbiai Szabhában egy kedvtelésből tartott majom az utcán megtámadott egy muszlim kislányt, letépte a fejkendőjét, és közben megsebesítette az arcát és az ajkát. A kislány családja bosszút akart állni a megszégyenítés miatt, és rátámadt a majomra és a gazdájára, akik nem élték túl a támadást. Természetesen a majom néhai gazdájának klánja sem hagyhatta ezt tétlenül, és visszatámadt.

Végül előkerültek a nehézfegyverek, tankok és páncélöklök is, a harcokban a BBC szerint húszan haltak meg, és legalább ötvenen megsérültek. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top