Aktuális

A szolnoki börtön az egyik legjobb munkahely

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség különdíjjal jutalmazta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet vezetését a "Legjobb Női Munkahely" pályázaton. A Commerzbank, az SZ+C STÚDIÓ KFT. és a BDO Magyarország mellett tehát itt volt a legjobb dolgozni az elmúlt évben a 250 fő alatti munkavállalót foglalkoztató vállalatok között. Az indoklásban elhangzott, hogy a példaként szereplő munkahelyeken kiemelten segítik a munka és a családi élet összeegyeztetését.

Manapság egyre több nő dolgozik a büntetés-végrehajtásban. De vajon mit kínál Szolnok, ami miatt jól érzik magukat a munkavállalói? “A családosok részére lehetőséget biztosítunk a soron kívüli szabadságolásra családi okok miatt, valamint munkahelyi családos rendezvényeket szervezünk – mondja Horváth Ákos bv. alezredes. – Ezen kívül megvizsgáljuk a részmunkaidős, illetve rész-szolgálatteljesítési idős foglalkoztatás lehetőségét is.” De ez még nem minden… “A családi és munkahelyi kötelezettségek összehangolásához havi négy óra munkaidő-kedvezményt is biztosítunk a kettő vagy több, tíz éven aluli gyermeket nevelő, vagy legalább egy tíz éven aluli gyermeket egyedül nevelő kollégáknak.”

Itt állítólag nemhogy nincs bosszankodás, ha valaki pár évre kiesik a munkából, de az intézetparancsnok, Tóth Gábor bv. ezredes azt mondja, kimondottan szívügyének tekinti a gyermekvállalást. “A nálunk dolgozó szülőket születési segéllyel támogatjuk, emellett a szülési szabadságon, gyesen, gyeden lévőkkel pedig folyamatosan tartjuk a kapcsolatot.” Hozzáteszi: mindenkit az eredeti munkakörébe vesznek vissza. “Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy sikerült elnyernünk ezt a különdíjat, de a pályázat benyújtása során szerzett információk rávilágítottak arra, hogy a női munkavállalók esélyegyenlőségének bővítése érdekében még mindig vannak lehetőségei az intézetnek.” Új programjuk, a “Bölcső mellett is állományban” címen fut. Lényege, hogy az intézet hírlevelekben tájékoztatja majd a kismamákat a képzési lehetőségekről, eseményekről, hogy még könnyebb legyen a visszailleszkedés.

 

 

www.legjobbnoimunkahely.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top