Aktuális

Mikor van Black Friday, vagyis a fekete péntek?

Egy novemberi csütörtök, amikor az amerikaiak egymást taposva vásárolnak 70-90 százalékos kedvezménnyel. Nálunk is vannak ám akciók, de nézzük, mikor van Black Friday, vagyis fekete péntek.

Fekete péntek, azaz a Black Friday szinte már piros betűs ünnep az amerikaiak körében, ugyanis hagyományosan ez a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete, amit 70-90 százalékos akciókkal ünnepelnek szerte az országban. Az üzletek nagy része már éjfélkor vagy a hajnali órákban kinyit, hogy beengedje a kapu előtt táborozó elszánt vevőket, akik közül sokan szabadságot vesznek ki ilyenkor, hogy olcsón bevásárolhassanak. Akkora a tömeg, hogy sokszor a sérülések sem ritkák.

Megnézem
Összes kép (1)

De nézzük, mikor is van a Black Friday. Hagyományosan a hálaadást követő első pénteken. A hálaadás napja november negyedik csütörtöke, ami idén november 24-e. A Black Friday pedig a hálaadást követő első péntek, azaz 2016-ban november 25-e. De érdemes odafigyelnünk, mert a fekete péntekhez tartozó akciók nem mindig tartják a pontos dátumot. Bár nálunk általában nincsenek akkora kedvezmények, mint a tengerentúlon, de ha mégis szeretnénk valamit vásárolni az akció alkalmából, november második felében már figyeljük a boltokat.

Mikor van Black Friday, vagyis a Fekete péntek?

Tudj meg még többet a fekete péntekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top