Aktuális

Ferenc pápa megbocsátja az abortuszt

Hétfőn Ferenc pápa felhatalmazta a katolikus papokat arra, hogy feloldozást adjanak az abortuszon átesett nőknek.

Vasárnap ért véget az irgalmasság éve, amiben Ferenc pápa már meghirdette azt az újító gondolatot, hogy az abortusz bűne alól feloldozást adhatnak a katolikus papok. A pápa most felhatalmazta a papokat arra, hogy az irgalmasság éve elmúltával továbbra is feloldozhatják az abortuszon átesőket.

“Szeretném újra kijelenteni, hogy az abortusz súlyos bűn, mert véget vet egy ártatlan életnek. Viszont azt is tudni kell, hogy nincs olyan bűn, amit Isten kegyelme ne tudna eltörölni, ha úgy látja, hogy egy bűnbánó szív az Atyához igyekszik” – írja levelében a szentatya. A katolikus egyházban már rég megállapították, hogy az abortusz maga az “erkölcsi gonosz”, az egyház erős álláspontját több katolikus életvédelmi központ is osztja.

A katolikus egyház katekizmusa szerint az emberi élet a fogantatástól a halál pillanatáig tart, az abortuszon áteső katolikusoknak pedig automatikusan kiközösítés a büntetésük, amit csak egy püspök vonhat vissza.

Olvass még az abortuszról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top