Aktuális

A fenntarthatóság nem a jövő zenéje

Magyarországra érkezett az energiavilág "Oscar-díja": december 11-ig pályázhatnak azok a hazai vállalatok, önkormányzatok és a fiatalok szemléletformálásáért tevékenykedő civil szervezetek, amelyek egyedülálló energiahatékonysági projektjeikkel nap mint nap tesznek környezetünk fenntarthatóságáért. Az E.ON támogatásával megvalósuló Energy Globe Magyarország díj egyik zsűritagjával, Jakupcsek Gabriellával beszélgettünk.
A fenntarthatóság nem a jövő zenéje

Mennyire vagy érzékeny a környezetedre?

Nem vagyok szakértő, de igyekszem követni a trendeket és tájékozódási pontokat keresni magam számára is, mert valljuk be: a hétköznapok kihívásai közepette sokaknak távolinak tűnhetnek ezek a mikrokörnyezetünket talán kevésbé látványosan érintő, globális problémák.

Mire figyelsz a mindennapjaidban?

Amit hétköznapi emberként kis figyelemmel megtehet az ember, én se hagyom ki. Szelektíven gyűjtöm a szemetet, figyelek arra, hogy takarékos izzókat vásároljak, feleslegesen ne használjak vizet és áramot, és általában próbálok csak annyi dolgot tenni a kosaramba, amennyire tényleg szükség van.

A fenntarthatóság nem a jövő zenéje

Hogyan lehet pályázni az E.ON Energy Globe díjra?

A pályázók december 11-ig regisztrálhatnak fenntarthatósági projektjeikkel a www.energy-globe.hu oldalon. Három kategória indul idén: vállalkozások, önkormányzatok, valamint a fiatalok szemléletformálásával foglalkozó civil szervezetek pályázhatnak. A zsűri minden kategóriából 3-3 pályázatot emel ki, de a győztesek kiválasztását a közönségre bízzuk.

Megéri pályázni és voksolni is! A szavazók között okos és fenntartható díjak – mint például elektromos robogó – találnak gazdára. A pályázók esetében a vállalati és jövő generációja kategóriában 3-3 millió forintért folyik a küzdelem, az önkormányzatok pedig egy fenntarthatósági tematikájú játszóteret nyerhetnek. A legtöbb szavazatot kapott projekt pedig az Energy Globe Award 2017-es nemzetközi döntőjében képviselheti hazánkat. Ez nemcsak nyilvánosság, elismerés a nyertes számára, de kapcsolatépítés is lehet, akár új üzleti együttműködéseket, sikereket jelenthet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top