Aktuális

Napsütés váltja a havazást

Kedd estére havazás már csak elvétve várható, a felhőréteg keletre vonul, ahol inkább csak esni fog. Szerdán több helyen kisüthet a nap, de időnként felerősödik az északnyugati szél.

Éjszaka kelet felé mozdul az a felhőréteg, ami a kedd reggeli dunántúli havazásért volt felelős, így az ország keleti felén eső várható az este hátralevő részében. Napközben megszűnik a csapadék nemcsak a Dunántúlon, hanem kora délután már a keleti tájakon is, egyre nagyobb területeket vesz birtokba a napsütés. A felhősen maradt területeken – Borsodban és Szabolcsban – egy-egy kisebb zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél helyenként megélénkül, az Észak-Dunántúlon egy-egy erős széllökés is lehet.

Szerdai minimumok - Forrás: kiderul.hu
Szerdai minimumok – Forrás: kiderul.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5 fok között várható, fagyra a hajnaltájt már kevésbé felhős Nyugat-Dunántúlon számíthatunk. Szerdán a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 9 fok között várható.

kiderul.hu/MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top