Aktuális

Nyugtatót kevert a kávéjába, majd a parkban kirabolta

Nyugtatót kevert a vonatra várakozó utas kávéjába, majd a közeli parkba csalta. Majd amikor a férfit az altató kiütötte, értékeit elrabolta.

A rendőrségi nyomozás adatai szerint L. M. – nevezzük Miklósnak – 2015. június 14-én a nyíregyházi vasútállomáson találkozott K. J.-vel – a cikkben József. Közelébe férkőzött, beszélgetett vele, majd kávézni hívta, miután kiderült, a férfi vonata késik.

A vasútállomáson közösen megvették a kávét, majd József félrevonult, hogy felhívja fiát, jöjjön érte az állomásra, mert a késés miatt nem éri el a csatlakozást. Eközben Miklós a férfi kávéjába feltehetően Rivotril nevű nyugtatót kevert. József befejezte a telefonálást, visszatért az asztalhoz, majd megitta a kávéját. Miklós ezt követően a közeli parkba invitálta Józsefet.

A parkban a férfi a gyógyszer hatására elveszítette az eszméletét. Miklós, kihasználva tehetetlen állapotát, elrabolta József mobilját, arany nyakláncát, készpénzét, összesen 176 ezer forint kárt okozva neki.

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa a minap jogerős ítéletet hozott L. M. vádlottal szemben rablás bűntette miatt. A férfit 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és 15 ezer forint vagyonelkobzást szabott ki vele szemben – tudta meg a Szon.hu.

Elkábította és kirabolta a férfit
Elkábította és kirabolta a férfit

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top