Aktuális

Ausztriában már káoszt okozott a havazás

Ausztriában nem szokatlan a havazás. Ma mégis komoly fennakadást és káoszt okoz a tiroli autópályákon. A novemberi hóesés az osztrákokat is meglepte, pedig ők aztán tényleg fel tudnak készülni a télre. A meteorológia szerint a havazás hazánk felé közelít.

Ausztria Tirol tartományába vasárnap megérkezett az első komolyabb novemberi hó. A Brenner autópályán keresztbe fordult teherautók bénították meg a forgalmat, a havazás komoly káoszt okoz az országnak ezen a területén. Matrei és Nösslach között a helyzet olyannyira kritikus, hogy csak délutánra tudtak legalább egy nyomvonalat felszabadítani az autópályán.

Innsbruck irányába Nösslachnál akadt el a forgalom, ugyancsak a keresztbe fordult teherautók miatt. Ausztriában a hókáosz annak ellenére alakult ki, hogy az országban minden évben november 1-jétől léptetik életbe a téli gumik kötelező használatát. Az előírás mind a személyautókra, mind a tehergépjárművekre vonatkozik. Utóbbiak a jelek szerint nem igazán vették magukra kötelező érvényűen a szabályozást – tudta meg az Autószektor.

Ausztriában káoszt okozott a vasárnapi havazás

(Fotó)
Fotó: ORF

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top