Aktuális

Adótitkokkal üzletelt a korrupt NAV-os

Újabb korrupt NAV-ost sikerült elkapnia az ügyészségnek, aki osztályvezetői pozícióját kihasználva adótitkokat adott ki két cégről, és cserébe több mint félmillió forintot kapott.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal egyik megyei adóigazgatóságon dolgozott osztályvezetőként az a férfi, aki a Központi Nyomozó Főügyészség kapcsolt le még október végén. Alapos gyanú szerint a férfi több mint félmillió forintért vállalta, hogy adótitkokat szolgáltat ki két adóvégrehajtás alatt álló cégről. A vádlott a végrehajtási osztály vezetőjeként el tudta intézni, hogy a cégek adótartozását eredménytelen eljárás miatt töröljék. 

A főügyészség munkatársai a pénzátvétel után elfogták az osztályvezetőt, akit őrizetbe vettek, és gyanúsítottként ki is hallgatták, akárcsak két társát. A bűncselekmény elkövetését mindhárman bevallották, és szabadlábon védekezhetnek. 

Legutóbb két haspók adóellenőr ellen indult eljárás, akik szalonnáért és kolbászért cserébe előre szóltak kedvenc hentesüknek, hogy mikor várható adóellenőrzés.

Olvass még a NAV-ról az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top