Becsomagolta a bevételt a hentes a néninek

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Hús helyett véletlenségből az üzlet napi bevételét csomagolta be egy fáradt hentes egy nyugdíjas néninek Németországban.
2016. 11. 04. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Nem tartotta meg a talált pénzt a becsületes nyugdíjasA 79 éves néni alig valamivel zárás előtt felvágottat és borjúhúst vásárolt szokásos hentesénél, az áruért pedig 5 eurót fizetett.

Amikor az idős nő otthon kibontotta a hentesüzletben kapott csomagot, leesett az álla, abban ugyanis nem hús, hanem közel 2000 euró készpénz lapult. Az eladó összetévesztette a becsomagolt húst és a pénztárgép mellett heverő, szintén húsospapírba göngyölt napi bevételt és véletlenül ez utóbbit tette a néni szatyrába.

A döbbent asszony fejében saját bevallása szerint egy pillanatig sem fordult meg, hogy megtartja a pénzt. Rögtön felhívta a hentesüzletet, mivel azonban ott záróra után senki nem vette fel a telefont, a rendőrséget tárcsázta. Másnap aztán visszajuttatták a pénzt az üzlet tulajdonosának.

A nyugdíjas becsületességét 100 eurós pénzjutalommal és egy kosár kolbásszal jutalmazta a hentes.

Címkék: pénz nyugdíjas
Olvass tovább

Hozzászólások

franc20 2011-11-10 11:40

én egy cukiba dolgoztam és mivel este szórakozóhelyként is működtünk, így sok embert megismertem. Egyik este az egyik vendég ott hagyta a mobilját, mivel imádok mindenkivel beszédbe elegyedni, így tudtam, hogy kié a mobil, így felhívtam az utcsó tarcsázott számot, és kértem, hogy szóljon az illetőnek, hogy a mobilja itt van és átveheti. cserébe kaptam egy doboz ferrerot :P
De boltban is dolgoztam, ott pedig úgy döntöttem el hogy az illetőé a mobil, hogy megkérdeztem mi van kint háttérnek és mi a tel száma, meg csöriztem és Ha a válasz megfelelt, övé a mobil.

kata04 2011-11-05 06:17

Én egyszer egy mobilt találtam bkv buszon, és Én belenéztem a telefonkönyv részébe abban a reményben hogy lesz benne egy olyan név hogy Anya v. Apa. Volt benne és felhívtam a hölgyet és elmondtam hogy ki vagyok miért hívom és hogy találtam a telefont és szeretném vissza adni. A Hölgy első kérdése az volt hogy mennyiért akkarom visszadni. Mondtam hogy ingyen.

 Nem akarta elhinni. Megbeszéltük hogy bejönn a munkahelyemre érte. De előtte felhívott a munkahelyemen, azt mondta hogy ne haragudjak de Ő leakarta ellenőrizni hogy tényleg ott dologzom-e mert neki kicsit furcsa ez. Aztán mondtam neki hogy ha azt szeretné akkor leadom a bkv-nál és kerese náluk.

 

Torolt_felhasznalo_567762 2011-11-04 16:23

A postaládába bedobott értéktárgyakat a Posta vagy továbbítja a tulajdonosának, ha az beazonosítható, vagy leadja a talált térgyak osztályán. Nemzetközileg bevett szabály ez. Heö a leghelyesebben cselekedik, ha így csinál.

És lássuk be, a postaláda és a kuka nem ugyanaz a volumen. 

Torolt_felhasznalo_240840 2011-11-04 15:51

Teljesen mindegy hol találod, NEM A TIÉD. Ezért szóltak a korábbi bejegyzések a jól neveltségről..

nagyesda 2011-11-04 15:17

Amikor kicsi voltam, a mi bicajunkból a botot lopták ki, amivel anyukám tolt. Mi mondjuk jót nevettünk rajta, mégis kinek kell egy seprűnyél?!

 

A talált pénzt én is megtartottam szerencsepénznek, aztán a családból valaki véletlenül elköltötte :-) 

Ismertem olyan lányt, aki állandóan azt mondogatta, hogy" ki mit talál, övé" (ez biztosan nevelés kérdése is) és mindent el is tett.   

Heö2 2011-11-04 14:59

Egyszer egy haromgyerekes nönek juttattam vissza a penztarcajat,mindene benne volt,a bankkartyai,a tb kartyak,nevjegykartyak,minden...annyira boldog volt,hogy meglett es nem kell utanajarnia mindennek,hogy szemelyesen hozott egy doboz bonbont es egy kepeslapot,az allt benne,hogy az ilyen emberek teszik jobba a vilagot.Es annyira meghatodtam,hogy ott bögtem es közben a fellegek felett jartam,olyan jo erzes volt.

De ugyanilyen melyen elkeseritett,amikor a telefonomat nem adtak vissza...egy csomo emlek volt benne...legalabb a kartyat adta volna ide,a telefont megtarthatta volna.:( 

Torolt_felhasznalo_845566 2011-11-04 14:48

Hasonló eset velünk is megtörtént. A férjem egy étteremben az asztalon  felejtette a mobiltelefonját. Szerencsére volt egy szemtanú. Amikor a pincértől érdeklődtünk, csak akkor adta vissza, amikor az idegen férfi erélyesen rászólt, hogy ő látta azt, amikor a pincér elvitte a telefont az asztalról.

A kisfiam dzsekijét 5 perc alatt vitte el valaki a játszótérről, a fényképezőgépünket pedig szintén 5 percen belül egy párizsi parkban a padról. Egy lengyel fiatal pár ült mellettünk, amire visszamentünk, ők is eltüntek.

Sajnos, szerintem ilyenből van több és nem csak nálunk.