Aktuális

Így tartanak nyitva a temetők a halottak napi hosszú hétvégén

Halottak napja 2016-ban hosszú hétvégére esik, ami abból a szempontból mindenképpen jó hír lehet, hogy a temetőkbe látogató tömeg talán kicsit jobban eloszlik idén. Ennek ellenére hasznos tudni, mikor és hogyan tartanak nyitva az ünnepi hétvégén a budapesti temetők, a környékeken pedig milyen forgalmi változásokra, parkolási és behajtási tilalmakra számíthattok.

A budapesti temetők nyitvatartási rendjét gyűjtöttük össze a halottak napi hosszú hétvégén. A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is szüneteltetik az ünnepi hétvégén, azaz október 29. szombattól november 2. szerdáig a temetési szertartásokat. A budapesti temetőkben október 29-e szombattól november 1-je keddig a Budapesti Temetkezési Intézet munkatársai ügyeletet tartanak, az ügyfélszolgálati irodákat reggel 8 és este 6 óra nyitva tartják.

Így tartanak nyitva a temetők a halottak napi hosszú hétvégén

A budapesti temetők 2016. október 29. szombattól november 2. szerdáig reggel 7 órától este 8 óráig tartanak nyitva. A reggel 7.30-tól este 5 óráig érvényben lévő, novemberben megszokott temetői nyitvatartási rend november 3-tól a megszokott szerint lép ismét érvénybe.

Jelentősen változik a temetők gépjárműforgalma a halottak napi hosszú hétvégén

2016. október 29-e szombattól november 1-je keddig a budapesti temetőkbe – kivéve az Újköztemetőt – tilos behajtani. Az Angel úti és a Tamás utcai temetőkbe a kivételek között írt esetekben sem szabad behajtani. Néhány kivételes eset, amikor autóval is behajthattok a temetőkbe:

  • érvényes mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező temetőlátogatót szállító gépjárművek időkorlátozás nélkül hajthatnak be a temetőkbe, de csak akkor, ha ezt temetői gyalogosforgalom sűrűsége megengedi.

A temetők munkatársai kérik, ha mozgáskorlátozott vagy gyalogosan nehezen közlekedő látogatóval együtt érkeztek, lehetőség szerint a halottak napi hosszú hétvégén reggel 7 óra és déli 12 óra között keressétek fel a sírokat, ebben az idősávban ugyanis jóval kisebb a tömeg és a gyalogos forgalom.

A temetőkben kisbuszok is közlekednek a halottak napi hosszú hétvégén

Az Újköztemetőben október 29. szombattól november 2. szerdáig reggel 8 és délután 5 óra között három mikrobusszal szállítják a látogatókat, hogy minél gyorsabban és egyszerűbben közlekedhessetek a temetőn belül.

A mikrobuszokat természetesen ingyenesen vehetitek igénybe.

Íme a temetők nyitva tartása a halottak napi hosszú hétvégén

Olvass még temetők témájában írt cikkeket az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top