Aktuális

Ismét földrengés pusztított Közép-Olaszországban

Alig két hónappal az amatricei katasztrófa után Olaszországot újabb földrengés rázta meg szerdán este. A legerősebb rengéseket Marche és Umbria tartományokban mérték. Épületeket dőltek össze, a kár jelentős. Videó.

A Richter-skála szerinti 5,4-es erősségű földrengés néhány perccel negyed nyolc előtt történt. Az első rengést egy 3,4-es erősségű követte Perugia térségében, majd este negyed 10-kor egy 5,9-es erősségű, amely hosszabb ideig is tartott, mint az előzőek. Az epicentrum a közép-olaszországi Marche és Umbria tartomány térségében volt. Macerata város területén több helyen omlások történtek.

Az újabb természeti katasztrófa az Amatrice közelében található térséget is érintette, amelyet az előző, augusztus 24-i halálos áldozatokkal járó földrengés lerombolt. Az olasz polgári védelem máris megkezdte a kárfelmérést. Az első jelentések szerint az újabb földrengés szerencsére nem követelt halálos áldozatokat, két sérültről tudnak eddig.

Az epicentrumban található Castelsantangelo sul Nera nevű kisvárosban áramszünetet okozott a földrengés, az épületek megrongálódtak. Akadozik a telefonos összeköttetés is. Norcia városában egy középkori templom darabjai omlottak le.

Újabb épületek omlottak le az augusztusi földrengés övezetében is. Arquata lakossága szerint a mostani mozgást erősebben lehetett érezni mint a két hónappal ezelőttit. A rengés Rómában is félelmet keltett, ahol sokan az utcákra szaladtak. A római külügyminisztérium épületét evakuálták.

Az első hírek szerint a földrengés megkárosította a Salaria-országutat, az augusztusi földrengésben sújtott Pescara del Tronto és Arquata térségében, ahol szikla zuhant az útra.

Az olasz földrengéskutatók egyelőre nem tudtak választ adni arra, hogy ismét az augusztusi földmozgás epizódjáról van-e szó, vagy ettől független újabb földrengés következett be Olaszországban.

Újabb erős földrengés rázta meg Közép-Olaszországot

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top