Aktuális

Egész Németországot bekamerázzák

Kiterjesztenék a rendőrségi térfigyelő kamerarendszert, emellett egy arcfelismerő szoftverrel szűrnék ki a terroristagyanús egyéneket Németországban a közeljövőben.

Németországban egy kiszivárgott belügyminisztériumi törvényjavaslat a rendőrségi kamerás térfigyelő rendszerek kiterjesztését javasolja a fokozódó terrorveszély miatt. Az előterjesztés szerint a bevásárlóközpontokban, sportlétesítményekben, parkolókban, buszokon és vonatokon helyeznének el több kamerát. Emellett az adatvédelmi előírások módosítására is javaslatot tesz, ami eddig a személyek biztonsága helyett a személyes adatok védelmét helyezte előtérbe. Korábban több tartományi adatvédelmi hatóság is emiatt utasította el a kamerás megfigyelőrendszerek bővítésének engedélyezését.

A törvénymódosításon és a kamerák telepítése mellett a német belügyminisztérium hamarosan elkezd tesztelni egy arcfelismerő szoftverrel ellátott kamerás térfigyelő rendszert, a helyszínről még tárgyalnak a Deutsche Bahnnal, ami egy pályaudvar lehet.  A minisztérium legfőképpen a terrorgyanús személyek kiszűrésére kívánja rendszeresíteni az arcfelismerő technológiát pályaudvarokon és repülőtereken, amit a Zöld Párt élesen bírál, tartva a személyi jogok sérülésétől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top