Aktuális

Vasvillával szúrták agyon a kertbe tévedt pulit

Vádat emelt a szegedi bíróság a tiszaszigeti házaspár ellen, akik tavasszal a kertjükbe téved pulikutyát halálra kínozták. Cserépléccel verték meg és vasvillával szúrták át.

A bírósági vádirat szerint a házaspár tulajdonában álló, Tiszaszigeten található ház udvarára tévedt két pulikutya. Az udvart birkáik számára kerítették el a tulajdonosok. A két kutya ide szökött át a szomszédból még március közepén.

Amikor a férfi meglátta a pulikat, először egy másfél méter hosszú cserépléccel próbálta a kutyákat kergetni, majd az egyiket egy sarokba beszorította, ahol olyan erővel ütötte meg szegény pulit, hogy a cserépléc eltörött. Ekkor érkezett az udvarba a feleség is, aki vasvillát hozott. A férj olyan erővel szúrta meg a földön fekvő kutyát, hogy az állat az újabb sérüléstől azonnal kimúlt.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottakat társtettességben elkövetett állatkínzás bűntettével vádolja. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – tudta meg a Délmagyar.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top