Aktuális

Nagy bejelentést tett az Auchan

Nagy bejelentést tett a minap az Auchan. A vállalat és a szakszervezet hosszú egyeztetések után végre kölcsönös megállapodásra jutott. A tárgyalásoknak köszönhetően november 1-jétől igencsak javulnak a munkavállalási feltételek.

Az Auchan Magyarország Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete megállapodást kötött, amelynek értelmében a vállalat 2016. november 1-jétől átfogó bérfejlesztést hajt végre az áruházi, központi és logisztikai területen és az alkalmazotti munkakörökben. Az áruházlánc közel 5400 foglalkoztatottja – kivéve az igazgatósági és menedzseri munkakörökben dolgozókat – átlagosan 14 százalékos béremelésre számíthat.

A most bejelentett lépéssel az Auchan 1,5 milliárd forintot fordít magyarországi munkavállalóinak bérfejlesztésére. Az intézkedésre azért is kerülhetett sor, mert az utóbbi időben állandósult a munkaerőhiány, és az óriási fluktuáció is nehezítette a cég működését.

Az Auchan Magyarország 19 áruházat és 18 diszkont üzemanyag-töltőállomást üzemeltet, közel 7000 főt, köztük 400 megváltozott munkaképességű munkatársat foglalkoztat hazánkban – írja a Bácsmegye.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top