Aktuális

Felszabdalná a kormány a Műszaki Egyetemet

Leválasztaná a Budapesti Műszaki Egyetemről a Gazdasági és Társadalomtudományi Karát az EMMI, és átpasszolná az ELTE-nek.

Úgy tudja az Index, hogy azt fontolgatják az Emberi Erőforrások Minisztériumában, hogy leválasztják Budapesti Műszaki Egyetemről a BME Gazdasági és Társadalomtudományi Karát, legalábbis annak nagyobb és jövedelmezőbb részét, és átadják az ELTE-nek. Az átszervezés mozgatórugója belső információk szerint nem más, mint hogy a BME üzleti képzései átkerüljenek az ELTE-re, ami nem mellesleg a Műszaki Egyetem egyik legtöbb bevételt hozó karává teszi a GTK-t.

Ha ez bekövetkezik, a BME elég sokat veszít. Elveszti a nevét, hisz hogyan lenne gazdasági és tudományegyetem gazdasági és társadalomtudományi kar nélkül? Illetve elveszti második legnagyobb bevételt termelő karját, ami 2014-ben a tervezett 1,4 milliárd forintos bevétel helyett 1,8 milliárdot hozott.

Az EMMI persze nem ismeri el a helyzetet, de nem is cáfolja, a BME-vel semmilyen egyeztető tárgyalásokat nem folytattak eddig, csak informálisan zajlik az ügy eddig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top