Aktuális

Katica harapdálta össze a 3 hónapos baba arcát

Egészen megdöbbentő eset történt. Katica harapdálta össze az alvó három hónapos kislány arcát. A szakértő szerint a katicák csak akkor harapnak, ha éhesek. Ez rendben lenne, de mióta támadnak meg kisbabákat?

Az édesanya három hónapos kisbabája a babakocsiban aludt családi házuk teraszán, amikor ez az egészen döbbenetes eset történt. Az anyuka épp csak rápillantott kislányára, hogy alszik-e még és minden rendben van-e vele, amikor meglátta a kicsi arcán a katicát.

“Először le akartam fotózni, de mikor közelebb mentem, láttam, hogy a bogár teljesen összeharapdálta a lányom arcát” – mondta az édesanya.

Még a szakértő is igencsak meglepődött az eset hallatán. “Sosem tapasztaltam ehhez foghatót. A bogár összeharapdálta, egyáltalán nem értem ezt. Még sosem láttam olyat, hogy egy katicabogár a bőr hámszövetét enné. A bogár harapása túlzott allergikus reakciót is kiválthatott.” Szerinte a kislányt egy Ázsiából származó katicabogár haraphatta meg.

A szakértő szerint a katicabogarak csak akkor haraphatják meg az embert, ha éhesek. Ősszel nem találnak elég természetes tápanyagot, ezért az emberek közelébe repülhetnek. A katicabogár semmit sem enged ki az ember testébe, harapása inkább csak irritálja a bőrt.

A keleti katicabogár Ázsiából származik. Franciaországban és Belgiumban a biológiai kártevők elleni harcban használták őket. Innen kerültek hozzánk is. Az eset pedig sajnos nem egyedi, Győr-Moson-Sopron megyében is katicahadak támadnak.

Katica harapdálta össze a kislány arcát

Fotó:
Fotó: CAS

(Paraméter)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top