Aktuális

Cafeteria – Így változik az elszámolható kilométerdíj

Jelentősen növekszik januártól az utazási költségtérítés kilométerdíja, így jobban megérheti autóval járni dolgozni annak, aki másként nem tud.

 Több változás is érinti a cafeteriarendszert januártól. Lesz albérleti támogatás, megszűnik vagy marad a SZÉP kártya és az Erzsébet utalvány, illetve 9 forintról 15-re emelik a kilométerenként adható adómentes juttatás, ha saját autóval jár dolgozni a munkavállaló. Természetesen ahhoz, hogy a munkáltató térítse az autózás költségeit, szigorú feltételeknek kell megfelelni:

  • a munkavállaló lakóhelye vagy tartózkodási helye, valamint a munkavégzés helye között nincsen közösségi közlekedés;
  • a munkavállaló munkarendje miatt nem, vagy csak hosszú várakozással tudja igénybe venni a közösségi közlekedést;
  • ha a munkavállaló mozgáskorlátozottsága, illetve a súlyos fogyatékosság minősítésének és felülvizsgálatának, valamint a fogyatékossági támogatás folyósításának szabályairól szóló kormányrendelet szerinti súlyos fogyatékossága miatt nem képes közösségi közlekedési járművet igénybe venni (akkor is, ha a munkavállaló munkába járását hozzátartozója biztosítja);
  • a munkavállalónak óvodai vagy bölcsődei ellátást igénybe vevő gyermeke van.

munkajog.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top