Aktuális

Liftben operáltak egy beteget a győri kórháztűz közben

Az orvosok nem vesztették el a lélekjelenlétüket: mikor műtét közben kigyulladt a kórház, a liftben folytatták az operációt.

Kedden tűz ütött ki a győri Petz Aladár-kórház második emeletén. A szakértők egyelőre még vizsgálják a tűz keletkezésének pontos okát, annyit azonban már most tudni lehet, hogy az elektromos vezetékekkel lehetett probléma.

A tűz miatt az oktatókórházban két emeletet ki is kellett üríteni, többek között azt is, ahol Molnár F. Tamás és csapata épp az egyik beteg életéért küzdött. Az operációnak nagyjából a felénél jártak, amikor füst kezdett ömleni a műtőbe – írja a Kisalföld.

Mivel az operációt nem lehetett félbehagyni, a nyitott mellkassal fekvő, altatott beteget ráemelték egy gurulós ágyra, majd Molnár professzor egy altatóorvos, annak asszisztense és egy műtősnő társaságában liftbe szállt és ott folytatta a munkát. A műtétet két emelettel lejjebb lévő műtőben fejezték be. A professzor később elmondta, még sosem volt része ilyen szituációban, de büszke rá, hogy minden kollégája higgadtan és szakszerűen tette a dolgát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top