Aktuális

Jóval kevesebbet kapunk ugyanazért a munkáért

Egy friss felmérés szerint a nők azonos pozícióban is kevesebbet keresnek a férfiaknál. Vezetői állásoknál még nagyobb a különbség.

A Népszava által közölt Randstad-felmérés szerint minden negyedik munkavállaló – főleg a nők – úgy gondolja, hogy a férfiak azonos pozícióban többet keresnek, mint a nők. A tavalyi Világgazdasági Fórum adataiból is kiderül, hogy az Európai Unióban a nők 16 százalékkal keresnek kevesebbet a férfiaknál, Magyarországon pedig még ennél is nagyobb, 18,4 százalék a bérkülönbség.

A nők ugyanazért a munkáért is kevesebbet kapnak

Szokody Ágnes,a Randstad Hungary marketingmenedzsere a lapnak elmondta, hogy a vezető állásokban a felsőfokú végzettségűek körében ennél is szélesebbre nyílik a bérolló. A felmérés szerint minden második magyar munkavállaló szerint az előléptetéseknél is a férfiak élveznek előnyt. Tíz nőből hat úgy gondolja, hogy egy pozíció elnyerésénél hátrányban van a férfiakkal szemben.
A válaszadók 90 százaléka szívesebben dolgozna vegyes csapatban, és háromból ketten jobban szeretnének férfit közvetlen főnökül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top