Aktuális

Készítsd fel magad az őszre! (X)

Bőrünk alig emésztette meg a nyarat, mégsem szusszanhat egy percet sem, mert ideje felkészülnie az őszre. Nemcsak meleg ruhával készülődhetünk a hidegebb napokra, a bőrünk is igényli a felkészülést. Mielőtt beköszönt a hideg és a fűtésszezon miatt a száraz levegő, pont itt az ideje annak, hogy a bőrt néhány regeneráló, előkészítő trükkel felvértezzük a téli időszakra.

1.    lépés.

Dobjuk ki a régit, elő az újjal. A szépségápolási termékek közül a napvédő krémek és a napozás utáni testápolók már rég a polcon pihennek. Ha a szeszélyes időjárás, ha hirtelen hidegre fordul, akkor nappal több zsíros krémet érdemes használnunk, éjjel pedig a szokásosnál nagyobb mennyiségű hidratálóra lesz szükség, általánosságban igaz, hogy érdemes elhasználni a felbontott terméket. Jó tudni: a krémet csak addig lehet biztonságosan használni, amíg le nem jár a csomagoláson feltüntetett szavatossága. Érdemes hűvös, száraz helyen tárolni a kozmetikumokat. Nem feltétlenül a hűtőben, de a mosdókagyló pereme sem a legalkalmasabb hely ehhez. Ha lejár a szavatosság, nincs rá garancia, hogy a hatóanyagok ezentúl is kifejtik-e hatásukat. A nyári meleg egyébként sem kedvez a szépségápolási termékeknek, úgyhogy ősszel érdemes kidobni a lejárt tubusokat, és új kozmetikumokat beszerezni.

2.    lépés.

Míg nyáron és télen sokszor kénytelenek vagyunk megterhelni a bőrünket különféle kozmetikumokkal, addig ősszel nyugodtan adhatunk neki egy kis szabadságot: persze csak a megfelelő ápolás mellett. A professzionális kezelések kifejezetten hasznosak vészhelyzetekben, amikor túl sok nap éri a bőrt, vagy éppen a szárazság és a szeles idő teszi próbára elsődleges védelmi vonalunkat. Ősszel mindenkinek intenzív bőrradírozást és speciális szérumokat ajánlanak a szakértők. A megfelelően kiválasztott termék ugyanis nemcsak a száraz napok okozta nedvességhiányt pótolja, hanem illeszkedik az ősszel elvárt ápolási igényekhez is. Mindeközben nem szabad megfeledkezni a nyak és a dekoltázs megfelelő kezeléséről sem. Ezeken a területeken gyakran előfordul, hogy a bőr idő előtt mutatja az öregedés jeleit, megjelennek rajta a napsugárzás okozta sérülések, ráncok.
A bőrápolást nem lehet túlzásba vinni, tehát aggodalomra semmi ok, ez esetben a több mindig jobb is. Legfeljebb a hatóanyagokat választhatjuk meg rosszul, ami érzékeny bőr esetén irritációhoz, vagy allergiás reakcióhoz vezethet.
Ha észrevesszük az öregedés első jeleit, nem árt beszerezni és rendszeresen használni valamilyen bőrtípusunknak megfelelő, magas fényvédő faktorral ellátott krémet. Ősszel sem érdemes sutba vágni ezeket, hiszen hiába csökken a napsugárzás ereje, sugarai napközben is ugyanolyan veszélyesek lehetnek. Így ősszel is legalább 15 faktoros fényvédő krémeket érdemes használni.

3.    lépés.

A szem a lélek tükre, a bőr pedig a testünk állapotáról árulkodik. Az arc tehát olyasmi, mint egy mindig látható kórlap. Magától értetődő, hogy egész évben jó formában akarunk lenni, azaz megfelelően kell ápolni. A kézre és a lábra ugyanez vonatkozik. Gyakran előfordul, hogy nem megfelelően ápoljuk végtagjainkat, ezért a nyári hőség és az erőteljes napsugárzás okozta károsodások miatt láthatóvá válnak a kellemetlen jelek.
Ezeken az érzékeny helyeken érdemes magasabb zsírtartalmú krémeket használni. Ami az arcunkon beválik, az többnyire a test egyéb területein is használható. ilyen például a bőrtípusnak megfelelő tisztítóradír, amely kellően serkenti a természetes megújulási folyamatokat.

4.    lépés.

Ősszel is előfordulnak télies, különösen hideg napok. Tehát alig piheni ki magát a bőr nyár után, máris fel kell készülnie a télre. Az átmenet akkor lesz gördülékeny, ha mindennap megfelelően ápoljuk a bőrünket. A kiválasztott krémet tehát gyakrabban és alaposabban kell használni, és nem hiányozhat a táskánkból egy kis tubus kézkrém sem. Nagy különbség van a kinti jeges idő és a fűtött helyiségek száraz levegője között. Ezért egy kicsit sem árt taktikázni: amint belépünk egy zárt térbe, kenjünk fel egy újabb adag krémet vagy alapozót. Sokan elfeledkeznek róla, hogy az alapozó is véd a hidegtől és nem érdemes alábecsülni a hatását. Nemcsak finom érzés a bőrünkre kenve, hanem elűzi is a gondjainkat a rövid téli napok alatt.

Készítsd fel magad az őszre! (X)

Tipp: Az őszi bőrápoláshoz próbáld ki az alverde Med gyógyvizes termékcsaládját, mely egy tusfürdőből, testápolóból és arckrémből áll.

További információk

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top