Aktuális

Nem akart dolgozni, emberek haltak meg miatta

Nem volt kedve beszélgetni, ezért rátette az emberekre a telefont a 911-es segélyhívó egyik diszpécsere. A lelketlen nő több ezer hívót rázott le.

Már letartóztatták azt a segélyhívónál dolgozó diszpécsert, aki segítségnyújtás helyett inkább bontotta a vonalat a segélykérőkkel. Crenshanda Williams 2015 óta dolgozott a diszpécserszolgálaton, ez idő alatt több ezer olyan hívást bonyolított le, amelyek nem tartottak tovább húsz másodpercnél. A CBS News szerint több esetben is életek múltak a nemtörődöm diszpécseren.

Az egyik hívás egy nőtől jött, aki azért hívta a 911-et, mert épp kirabolják a boltját, Crenshanda Williams pedig bontotta a vonalat. A bolttulajdonos újra tárcsázott, a bejövő hívást szerencsére valaki más vette fel, aki riasztotta a rendőrséget. A kiérkező zsaruk holtan találták a boltost.

Egyszer egy illegális gyorsulási versenyt jelentettek, de Crenshanda közölte, hogy ő nem ér rá ilyenekkel foglalkozni, majd letette a telefont.

Egy riadt férfi telefonált, hogy felesége elvesztette az eszméletét, küldjenek mentőt. Crenshanda azt mondta oké, majd bontotta a vonalat, persze mentőt nem küldött. A férfi következő hívását ismét egy másik diszpécser fogadta, aki egyből küldte a mentőt. A feleség életét sikerült megmenteni.

Crenshanda Williamst már kirúgták az állásából, és le is tartóztatták. Kihallgatásakor azt mondta a rendőröknek, hogy senkivel nem volt kedve beszélgetni. Pénzbírság és börtön is várhat rá. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top