Vízálló lámpával cselezi ki az esőt az újranyitott planetárium

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Újranyitott a TIT Budapesti Planetárium, ami az augusztusi nagy esőzésekben beázott, és bezárni kényszerült. Az újranyitást viszont beárnyékolja a negyvenéves épület állapota és az, hogy emiatt korlátozott a nézőszám.
2016. 10. 15. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Ismét látogatható a fővárosi planetárium – derül ki az Index cikkéből; a nyitás előtt egy nappal járták körbe az épületet és szembesültek a valósággal. A nyári beázások nyomait a planetáriumot üzemeltető TIT munkatársai saját maguk igyekeztek eltüntetni. A beázást magát megszüntetni nem tudták, ezért a kritikus részeket körbekordonozták, a főbejárat elé pedig vízálló világítótesteket szereltek. A planetáriumnak a jegybevételen kívül más forrása nincs, ezért az épület teljes rekonstrukciója még várat magára. Most úgy áll a helyzet, hogy bár október 12-én megnyitottak, de az előadásonkénti nézőszámot a lehetséges 350-ről 150-re voltak kénytelenek korlátozni.

Az Index cikke rávilágít arra is, hogy  negyvenéves épület teljes rekonstrukciója mellett szükséges a tudományos-technikai berendezések frissítése is. A planetárium technikai elavultságát úgy lehetne leginkább érzékeltetni, mintha egy hatvanas években épült fapados falusi kultúrházból ülnénk át egy multiplex mozi Imax 3D vetítőtermébe.

A cikkből kiderül az is, mennyi pénzből és mikor lehetne felújítani és a kor elvárásának megfelelő technikával ellátni a TIT Budapesti Planetáriumot.

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus