Aktuális

Vigyázz, mit posztolsz a Facebookon, kirúghatnak érte

És hogy ez mennyire igaz, bizonyítja egy szombathelyi férfi esete, akinek munkáltatója egy Facebook-bejegyzést követően azonnali hatállyal mondott fel. Vajon jogosan tette? Olvasd el a posztot is.

Egy szombathelyi autóalkatrészt gyártó cég azonnali hatállyal vált meg egyik munkatársától, mert a férfi szerintük olyan szöveget posztolt Facebookon, amely a vállalat jó hírnevét sérti. “A közlemény és az általa kiváltott kommentek alkalmasak a munkaáltató lejáratására, a munkahelyi légkör befolyásolására.”

Hogy ez valóban így van-e, és a  munkáltató jogosan sérelmezte a Facebookra írt szöveget, nem kommentáljuk, ugyanakkor a kirúgott férfi bejegyzését szó szerint idézzük.

Íme, a Facebook-bejegyzés, amely miatt kirúgták munkahelyéről a férfit

“Jó kis vasárnapi munka…
Lakhelyemen csak két jó hétvégi programot kellett félretennem emiatt, de legalább ki vagyok pihenve. Kb. átaludtam a szombatot, hogy vasárnap hajnalban újra frissen és munkára kész állapotban tudjak megjelenni.
Mivel hirtelen, előre nem látható okokból megnövekedett a megrendelés. Még jó, hogy lelkiismeretes kollégáim és jómagam magunkénak érezzük a munkáltatónk gondjait.
Jó lenne, ha embernek néznének minket is és nem gépnek.
Előbb-utóbb elfogy az energia, a türelem és a jóindulat.
Még több relatíve használható dolgozót fog így elveszíteni a cég. Jó irányba halad vajon a szekér?
Mielőtt még valaki belém kötne… Étkezési szünetben született eme gondolat.”

A Nyugat.hu megkereste a munkáltatót is, ahol egyelőre nem kapott választ az esettel kapcsolatosan.

Vigyázz, mit posztolsz a Facebookon, kirúghatnak érte

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top