Aktuális

Eladják a Népszavát

Eladják az egyik legrégibb magyar napilap, a Népszava kiadási jogát. Leépítés lesz, de még nem tudni, hogy hány embert küldenek el.

Hónapokon át tartó tárgyalások után eladják a Népszava kiadási jogát a Marquard Médiának – tudta meg a MNO.

A tulajdonosváltást egy csütörtöki értekezleten jelentették be a dolgozóknak. Jövő héten a vállalat képviselői közlik majd az 50 fős szerkesztőségi és kiadói gárdával, hogy kiket vesznek át.

“Csoda, hogy eddig mindennap megjelent a Népszava” – nyilatkozta az MNO-nak Láposi Elza, a Népszava Kft. lapigazgatója, és megerősítette az eladásról szóló hírt. A lapigazgató biztosan nem megy át az új kiadóhoz, tőle várhatóan felmondással válnak meg.

Az elmúlt években szigorú takarékoskodási intézkedéseket léptettek életbe az újságnál, ami miatt több kollégától megváltak, a fizetéseket pedig csökkentették.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy hány főt küldenek el, mint ahogyan azt sem tudni, hogy mi lesz a sorsa Németh Péter főszerkesztőnek. Láposi Elza szerint “valamilyen formában” igényt tarthatnak az új helyen is a munkájára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top