Aktuális

Szombaton nagyon figyelj, nehogy megbüntessenek

Október 15-én, vagyis e héten szombaton számos dolog változik. A szombati munkanapon mindenképpen közlekedj figyelmesen, mert könnyen megbüntethetnek. És nemcsak Budapesten, hanem szinte bárhol az országban.

Ha nem szeretnél szombaton fölöslegesen fizetni, akkor ne a megszokott szombati rend szerint parkolj. A parkolás Budapesten alapvetően ingyenes már a hétvége első napján, ugyanakkor október 15-én ez nem így lesz. A november 1-jei hosszú hétvége okán szombati munkanappal kell számolni, így a vasúti menetrend mellett a parkolási rend is megváltozik.

Október 15-én a hétfői parkolási rend érvényes, vagyis Budapesten reggel 8 és este 6 vagy 8 óra között (a parkolási zónáknak megfelelően) parkolási díjat kell fizetni. A vidéki városokban, ahol szombaton is kötelező a parkolás, természetesen október 15-én is fizetni kell, de a fizetős övezetek parkolási időtartama a hétköznapokra érvényes, vagyis hosszabb lehet, mint szombatonként.

Érdemes tehát erre körültekintően figyelni, ha nem szeretnél piros tasakos büntetést begyűjteni.

Szombaton nagyon figyelj, nehogy megbüntessenek

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top