Aktuális

Most már biztos: fizetős a TV2 és az RTL Klub

Igen, most már biztosan fizetni kell a TV2 és az RTL Klub műsoraiért. Eddig a kábelszolgáltatók nem hárították a nézőkre a díjakat, mostantól ugyanakkor fizetni kell a csatornákért. Hogy mennyit? Ezt is megtudtuk.

A TV2 és az RTL Klub megállapodott a kábelszolgáltatókkal arról, mennyit fizessenek a műsoraik terjesztéséért. Egy idei kormányrendelet tette lehetővé egyes, korábban szabadon fogható és ingyenesen sugározható tévécsatornák számára, hogy július 1-jétől programdíjat szedjenek a műsorszolgáltatóktól.

Azt pontosan nem tudni, mennyit kérhetnek a tévés műsorkészítők a műsorterjesztőktől, így az sem világos, a kábelszolgáltatók mennyit nyeltek le a költségekből és mennyit hárítanak át a fogyasztókra. Annyi már biztosnak látszik, eldőlt, fizetni kell a TV2 és az RTL Klub műsoraiért. Szinte minden nagy szolgáltatónál körülbelül 300 forinttal emelkednek a tarifák.

A Világgazdaság úgy tudja, a fogyasztóknál eddig nem verte ki a biztosítékot a pár száz forintos áremelés. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ügyfélszolgálatához mindössze tucatnyi e-mail és ugyanennyi telefonos panasz érkezett, amelyekben a fogyasztók a díjat és annak mértékét kifogásolták.

Az elektronikus hírközlésről szóló törvény alapján az előfizetői szerződést a szolgáltató egyoldalúan is módosíthatja, ha azt jogszabályváltozás indokolja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top