Aktuális

Megalázóan bántak a nőkkel egy Apple-boltban

Lefotózták a nő vásárlókat, és pontozták őket egymás közt egy ausztrál Apple-üzlet alkalmazottai, emellett a szervizbe beadott készülékről is loptak fotókat.

Áll a bál most az Apple ausztrál részlegénél. A botrány azért robbant ki, mert a cég néhány dolgozója az üzletbe betérő nőket titokban fotózta, majd a fényképeket más Apple-üzlet dolgozóival megosztva pontozták a nőket. Nemcsak a vásárlókat kapták le titokban, hanem saját kolléganőiket is. A botrányt csak tetézi, hogy nemcsak felvételeket készítettek titokban, hanem a javításra beadott készülékekről le is lopták a fényképeket.

Az Apple mélységesen elítéli az ügyet, szigorú vizsgálatot rendelt el, még egy külön megbízottat is küldött az érintett Apple-boltba. Kiadtak egy nyilatkozatot is, miszerint egyformán és tisztelettel kell kezelni mindenkit, és nem tűrik azt a magatartást, amelyik ellenkezik az értékeikkel.

Lesifotós-képtolvaj dolgozóitól már megszabadult az Apple, ám az ügy sértettjeit még nem tájékoztatta. A news.com.au úgy tudja, ez része lesz majd a vizsgálatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top