Aktuális

Jól fizet a taxisoknak az Uber betiltása

Nemcsak hogy túlélte az Ubert a hazai taxisközösség, hanem jól meg is erősödött. Az egyéni vállalkozók mellett a taxistársaságok egyre több pénzt visznek haza.

Közel tízmilliárd forintos árbevételt értek el a taxis cégek 2015-ben – írja a tozsdeforum.hu. Ez részben annak köszönhető, hogy egyre több taxiban lehet bankkártyával fizetni, így nehezebb eltitkolni egy-egy fuvart. A taxistársadalom kifehérítésére tett próbálkozás eredménye, hogy az elmúlt két évet pozitív eredménnyel zárta a szektor, ám az egyéni vállalkozók körüli szürkegazdaság és a piac telítettsége miatt a nyereség minimális volt.

A szektorban jelenleg úgy nyolcszáz cég működik mintegy kétezer alkalmazottal, de az ágazat gerincét a hatezer egyéni vállalkozó adja. A szakértők arra számítanak, hogy 2017-től, az online kasszák bevezetésével tovább fehéredik a taxis ágazat, a cégek tovább erősödnek, a szürkéző vállalkozók kiszorulnak a piacról. Összességében mindenki magasabb bevételekről és adókról fog beszámolni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top