Aktuális

8 színész, aki sokkal jobb amerikai elnök lenne, mint Clinton és Trump

A felmérések azt mutatják, hogy még sosem küzdött két annyira népszerűtlen jelölt az amerikai elnökségért, mint Donald Trump és Hillary Clinton. Mivel az elnökválasztásig van még egy hónap, talán nem késő lefújni az egészet, és inkább olyasvalakit megtenni elnöknek, aki már irányította az országot a tévében vagy a mozivásznon.

Kevin Spacey

Eddigi elnöksége: Két évadnyi Kártyavár-epizód a Netflixen.

Nyolc színész, aki sokkal jobb amerikai elnök lenne, mint Clinton és Trump

Francis Underwoodot nem mondanánk becsületesebbnek vagy alkalmasabbnak Donald Trumpnál és Hillary Clintonnál, bár nála dörzsöltebbet aligha találhatnánk erre a posztra. A hatalmi játszmákban olyannyira jártas Frank alig néhány évad alatt mellőzött személyből az Egyesült Államok elnökévé vált, és bár kétségtelenül bármikor képes gőzhengerként áthajtani az ellenfelein, Kevin Spacey karizmájának köszönhetően még ilyenkor sem haragszunk rá. Bónuszként az oldalán található minden idők legrafkósabb First Ladyje, Claire Underwood (Robin Wright lehengerlő alakításában).

Harrison Ford

Eddigi elnöksége: Az elnök különgépe

Nyolc színész, aki sokkal jobb amerikai elnök lenne, mint Clinton és Trump

Donald Trump folyton azt szajkózza, hogy hatalomra kerülése esetén néhány hónap alatt eltörli az ISIS-t a föld színéről. Neki ezt nehezen hisszük el, de ha James Marshall elnök szónokolna erről, akkor hajlamosak lennénk komolyan venni, ugyanis a fickó egymaga intézett el egy komplett terrorista különítményt, akik elfoglalták a legendás elnöki különjáratát. Nem mellékesen pedig ő Han Solo, Indiana Jones és Rick Deckard egyben, és szeret magyarokkal fotózkodni.

Morgan Freeman

Eddigi elnöksége: Deep Impact + kétévnyi alelnökség a Támadás a Fehér Ház ellen filmekben

Nyolc színész, aki sokkal jobb amerikai elnök lenne, mint Clinton és Trump

Obama még valószínűleg az elnökké válás gondolatával sem játszott, amikor Morgan Freeman fekete bőrűként vezette az amerikai népet egy katasztrófahelyzet idején – gigászi meteor tartott a Föld felé, és nem volt a közelben Bruce Willis –, és ha valaki, akkor ő még egy ilyen lehetetlen helyzetben is képes volt megőrizni a méltóságát. Persze egy olyan színészóriásnak, aki magát Istent is rutinból játssza el, az Egyesült Államok elnökének szerepe igazán nem okozhat gondot.

Julia Louis-Dreyfus

Eddigi elnöksége: Kétévadnyi Az alelnök című sorozatban.

Nyolc színész, aki sokkal jobb amerikai elnök lenne, mint Clinton és Trump

Selina Kyle-nak nem célja vannak az elnökséggel, ő inkább csak a túlélésre játszik. Bár a sorozat magyarul Az alelnök címre hallgat, a szériában az egykori szenátor Kyle néhány évad után az elnöki székben találja magát, ahol tanácsadók és asszisztensek garmadájával próbálja bizonyítani nem létező alkalmasságát. Ha már mindenképp egy alkalmatlan idiótát szeretnének megválasztani elnöknek, akkor az legyen Selina Kyle, aki fontoskodásában és hozzá nem értésében is szerethető tud maradni Julia Louis-Dreyfus pazar megformálásában.

Peter Sellers

Eddigi elnöksége: Dr. Strangelove, avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni

Nyolc színész, aki sokkal jobb amerikai elnök lenne, mint Clinton és Trump

Sajnos Sellerst nem csak azért nem választhatnánk meg elnöknek, mert angol születésű, hanem azért sem, mert már 36 éve halott. Onnan jutott mégis eszembe, hogy amennyiben úgy alakul, hogy Donald Trumppal köszönthetjük az Apokalipszist, akkor örömmel gondolunk majd vissza Merkin Muffley elnökre, aki annyira el akarta kerülni az atomháborút, hogy még a szovjet nagykövetet is meghívta az USA titkos hadibunkerének háborús szobájába, hogy lebeszélje a válaszcsapásról. Még egy vérbeli komikus is felelősségteljesebben gondolkodott, mint a mostani republikánus jelölt.

Geena Davis

Eddigi elnöksége: Az elnöknő egyetlen évada.

Nyolc színész, aki sokkal jobb amerikai elnök lenne, mint Clinton és Trump

Geena Davis fellépésében sosem volt hiba, ugyanis Hollywood egyik legkarizmatikusabb színésznőjéről beszélünk, akinek készséggel elhittük, hogy belőle lesz az Egyesült Államok első női elnöke, Mackenzie Allen Az elnöknő című sorozatban, bár a címét nem választások útján nyerte, hanem azért, mert meghalt az elnök, és alelnökként ő léphetett a helyébe. A feladatot annyira testhezállónak találta, hogy úgy döntött, nőként is esélyes lehet a következő elnökválasztáson, de sajnos a széria második évadát elkaszálták, még mielőtt igazán beindultak volna a dolgok.

Martin Sheen

Eddigi elnöksége: Hétévadnyi Az elnök emberei epizód.

Nyolc színész, aki sokkal jobb amerikai elnök lenne, mint Clinton és Trump

Ugyan Charlie Sheent amerikai elnöknek választani kábé olyan lenne, mint kulcsot adni egy csapatnyi homokozóban csatázó gyerek kezébe a világ atomrakétáinak használatához, az apját azonban egész más fából faragták. Az életben politikai aktivistaként is ismert Sheen a sorozatban úgy vette fel a zakóját – egyfajta speciális feje körüli megforgatással –, hogy már ezért a mozdulatért milliók rajongtak. Josiah Bartlet elnökként bölcs volt és esendő, vallásos, szentimentális, ugyanakkor határozott, kemény, mégis érzékeny és művelt. Nála jobb fikciós elnöke még sosem volt az Egyesült Államoknak.

Kevin Kline

Eddigi elnöksége: Dave

Nyolc színész, aki sokkal jobb amerikai elnök lenne, mint Clinton és Trump

Dave Kovic átlagos fazon, egyetlen nem átlagos tulajdonsággal: történetesen nagyon hasonlít az Egyesült Államok regnáló elnökére, Bill Mitchellre. Hasonmásként beugrik néha, ám amikor a valódi elnök stroke-ot kap, a helyettesítése állandóvá válik. Kovic elképesztő lelkesedéssel veti bele magát a feladatba, és bár megbízói alkalmatlannak találják, általa az elnök sokkal népszerűbb lesz, mint korábban volt. Kevés olyan elnök volt az USA történetében, akivel az ember szívesen leülne egy sörre, de ő pont ilyen figurát csinál Mitchellből, és mindez egy lehengerlően kedves, és magából a bizalom auráját sugárzó színésznek, Kevin Kline-nak köszönhető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top