Aktuális

Súlyos szén-monoxid-mérgezést szenvedett a család

Ahogy hűl a levegő, és egyre többen gyújtják be a kályhákat, sajnos egyre több szén-monoxid-mérgezésről szóló hír jelenik meg. Vasárnap este egy sándorfalvi család szenvedett súlyos mérgezést. Az egyszerű szén-monoxid-érzékelővel könnyedén elkerülhetőek lennének az ilyen balesetek.

Négy ember lett rosszul a szén-monoxidtól vasárnap este egy sándorfalvi házban. A család kisgyermekét érintette a legsúlyosabban a mérgezés. A családi házban fűtöttek, ugyanakkor szén-monoxid-érzékelővel nem rendelkeztek. A balesetnek komoly tragédia lehetett volna a vége.

Szerencsére a a sándorfalvi önkéntes és a szegedi hivatásos tűzoltók még időben érkeztek vasárnap este a családi házhoz. Műszereik több helyiségben is jelezték a veszélyes szén-monoxid jelenlétét. Két tűzoltó légzőkészülékben vizsgálta át a szobákat, majd átszellőztették az egész épületet. A mentőszolgálat a család kisgyermekét súlyos mérgezés tüneteivel szállította kórházba – írja a Délmagyar.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top