Aktuális

Nem adott cigarettát, azonnal nyakon szúrták

A sértett egy dohányboltban vásárolt, cigit kunyeráltak tőle, majd leszúrták. Most emelt vádat az ügyészség.

Tavaly novemberben egy XVIII. kerületi dohánybolt előtt történt késelés. A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint a 34 éves vádlott 24 éves barátnőjével vásárolt sorsjegyet egy Havanna-lakótelepi dohányboltban.

A sértett a fenti dohányboltban cigarettát vásárolt, majd amikor távozott az üzletből, a 24 éves nő a bolt előtt megszólította őt, és cigarettát kért tőle. A férfi a kérést visszautasította, illetve ehelyett ezer forintért felajánlotta a boltban vásárolt doboz cigarettát.

A nő ezen megsértődött, visszament a dohányboltba, és elpanaszolta történteket az élettársának, aki a hallottakon feldühödve kiszaladt az üzletből, a sértett után futott és rátámadt a férfira. Ennek során többször megrúgta a sértettet, majd elővett egy kést, és azzal nyakon szúrta.

A vádlott visszament a dohányboltba, és közölte az eseményt egyébként is végig figyelemmel kísérő élettársával, hogy a sértettet nyakon szúrta, és valószínű, hogy ütőeret talált el. Ezután elhagyták a helyszínt.

A sértett a súlyos nyaki sérülését a kezével végig lenyomva, gyalog a XVIII. kerületi Kondor Béla sétányon lévő orvosi rendelőhöz ment, ahol a helyszínre hívott mentőegység szakszerű orvosi ellátásban részesítette. A férfi az elszenvedett sérülés következtében életveszélyes állapotba került.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő, többszörös visszaeső elkövetőnek minősülő vádlottat emberölés bűntettének kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratában.

A vád tárgyává tett bűncselekmény büntetési tételének felső határa – a vádlott többszörösen büntetett előélete miatt – huszonkettő és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Élettársával szemben a főügyészség segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat és felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top