Aktuális

Új ember a bicskei gyermekotthon élén

Külső vezető veszi át hétfőtől a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon irányítását – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-vel. 

A gyermekotthonokat működtető Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a gyermekvédelmi gyám jelzése alapján szeptember 23-án szerzett tudomást a Bicskei Gyermekotthon területén történt, és azonnal felfüggesztette állásából az intézmény igazgatóját, pedofil cselekmény miatt belső vizsgálatot rendelt el, illetve feljelentést tett a rendőrségen.

Új ember a bicskei gyermekotthon élén

2014 óta a gyermekvédelmi gyám olyan független szakember, aki azonnal intézkedhet, a gyermekek érdekeit figyelembe véve. A gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények büntetését a 2013-ban életbe lépett új büntető törvénykönyv szigorította, azóta az ilyen bűncselekmény nem évül el.

Az intézet egyik volt lakója, egy 22 éves fiatal azt állította, a bicskei gyermekotthon igazgatója éveken keresztül molesztált több rábízott gyereket, neki négy éven keresztül volt intim viszonya vele. Egy másik fiú pedig azt mondta, hogy 12 éves korától kezdve nyolc éven át volt szexuális kapcsolatban az igazgatóval, és nemcsak ők ketten áldozatok. A rendőrség a kereskedelmi televíziónak megerősítette, hogy nyomoznak az ügyben.
Az RTL Klub péntek esti Híradója szerint a feljelentés és vizsgálat ellenére az intézményvezető még mindig a gyermekotthonban lakik. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a csatornának nyilatkozva azt mondta: felszólították, hogy legalább a vizsgálat idejére hagyja el az ingatlant, de hatósági lehetőségük nincs. Az ingatlan az MNV Zrt. tulajdonában áll, ezért hozzájuk fordult a miniszter.
Az RTL megkeresésére az MNV azt közölte: pénteken kapták meg a miniszter levelét, amelynek nyomán haladéktalanul intézkedni fognak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top