Aktuális

Még szigorúbban ellenőrzik a taxisokat januártól

Felsőfokú végzettség nélkül is be lehet kerülni az alakuló taxiskommandóba.

Januártól fokozottabb ellenőrzésre számíthatnak a személy- és teherszállítók, köztük a taxisok is, mivel egy újabb szervezetet is létrehoznak e célra – értesült a Világgazdaság. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a lapnak úgy nyilatkozott, hogy a szervezet tagjait már toborozzák. Felsőfokú végzettségre a munkához nincs szükség, viszont képzést kapnak majd a leendő munkatársak.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság továbbra is ellenőrzi a fuvarozókat, az új szervezet, melynek a nevét még nem hozták nyilvánosságra, a Nemzeti Közlekedési Hatóság alá tartozik majd.

Bár az Uber már kivonult Magyarországról, a taxishiénák változatos módszerekkel húzzák le az utasokat, így a tervek szerint a nap 24 órájában dolgozó taxiskommandónak bőven akad majd dolga.

Az NFM kiemelte azt is, hogy az első fél évben folyamatosan egyeztetett a taxis érdekképviseletekkel, melyek szorgalmazzák az ellenőrzések fokozását, ám a szabályozási kezdeményezéssel mindmáig adósak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top