Aktuális

Riasztó: 115 ezer éve nem volt ennyire meleg

Egy új klímakutatás szerint az elmúlt 115 ezer évben nem volt ilyen meleg a Földön, a jelenlegi szén-dioxid-koncentráció pedig hárommillió évvel ezelőtti állapotot tükröz.

Új klímakutatás látott napvilágot az napokban, amit James Hansen, a NASA korábbi vezető klímakutatója és további tizenegy másik kutató jegyez. Azért írták a tanulmányt, hogy az bizonyítékként szolgáljon abban a perben, amit többek között Hansen és unokája indított az Obama-kormány ellen, amiért az nem tesz eleget a klímaváltozás lassításáért, és ezzel megsérti a fiatalok élethez, szabadsághoz és tulajdonhoz való jogát. 

A kutatás adatai szerint 2016 globális hőmérséklete valószínűleg 1,25 Celsius-fokkal lesz magasabb, mint az iparosodás előtti időkben volt, amennyiben a melegedés követi az elmúlt 45 év 0,18 fokos növekedési tendenciáját. Legutóbb 115 ezer éve volt ekkora hőmérséklet a Földön, amikor a tengerszint 6-9 méterrel magasabb volt a mostaninál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top