Aktuális

Ráfázhatnak a tűzifa-kereskedők

Elfelejtik az újfajta szállítójegyet kitölteni, vagy épp a faszállítmánnyal együtt átadni a vásárlóknak, ezért az év végéig fokozottan ellenőrzi a tűzifa-kereskedőket a Nébih.

Azért kezdett átfogó ellenőrzésbe a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mert úgy tapasztalta, hogy a tűzifa-kereskedelemben részt vevő vállalkozók nem fordítanak megfelelő figyelmet az új típusú szállítójegy kitöltésére, vagy egyszerűen nem is használják. A szállítójegyet a megfelelő kitöltés után a nyilvántartásban rögzíteni kell, és 5 évig meg kell őrizni. Szállítójegy nélkül a hatóságnak azt kell feltételeznie, hogy a vizsgált faáru illegális kitermelésből származik.

Az ellenőrök kegyesek, azokat a vállalkozókat nem büntetik meg, ahol látják az igyekezetet. Ellenben azokkal a cégekkel, akiket teljesen hidegen hagy a szállítójegy, esetleg trükköznének, a hivatal a rendelkezésére álló legszigorúbb eszközöket fogja alkalmazni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top