Aktuális

Ez történik ma, a Malév 240-es járat lezuhanásának évfordulóján

Budapesten péntek reggel 06:46-kor kel fel a Nap, és 18:21-kor nyugszik. Napközben pedig ilyesmikre számíthatunk:

2016. IX. 30.

1901-ben ezen a napon vezették be a rendszámokat Franciaországban. 1975-ben a Malév 240-es járatát bejrúti leszállása előtt valószínűleg lelőtték, a rajta szállított fegyverek miatt. Az incidens miatt 70 ember halt meg. 1975-ben ezen a napon született meg Marion Cotillard francia színésznő.

Ez történik ma, a Malév 240-es járat lezuhanásának évfordulóján

Mai mottónk:

Mi, tudósok felelősek vagyunk a mai korszak társadalmi-gazdasági folyamataiért is, akár érkezik erre vonatkozóan kérdés a gazdaság és a politika irányítóitól, akár nem. Ha fontos kérdések nem hangoznak el, akkor nekünk tudósoknak kell ezeket feltenni, és ha a tudomány módszere úgy diktálja, akár évtizedes munkával válaszokat keresni.

Lovász László

Névnap:

Szeptember harmincadika Jeromos, Becse, Laborc és Norina napja.

Szeptember harmincadikán született:

Angie Dickinson, Udo Jürgens és Marion Cotillard francia színésznő.

Időjárás:

Pénteken sok napsütés, nyárias idő lesz, csapadék nélkül. A délnyugati szél többfelé megélénkülhet. A hőmérséklet hajnalban 7-12, délután 24-28°C között alakul. Reggelre északon és nyugaton átmenetileg, foltokban pára és köd alakulhat ki. Gyenge melegfronti tünetek.

Napi horoszkóp:

A Kos jegyűek számára ezt mondja a pénteki horoszkóp: “távolodj el egy kicsit a hétköznapi gondoktól, csak így tudod rendezni kapcsolatod.” A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top