Aktuális

15 évig bujkált álnéven a rabló

51 éves lengyel férfit fogtak el a magyar rendőrök Budapesten, akit 16 évvel ezelőtt rablás miatt ítéltek fegyházra, de nem töltötte le a büntetését. Az elmúlt években különböző álneveken bujkált.

A rendőrök szeptember 22-én, csütörtökön Budapest 13. kerületében igazoltatták a lengyel rendszámú autó sofőrjét. Kiderült, a jármű forgalmi engedélye és a rendszáma is jó minőségű hamisítvány. Az autóban a rendőrök olasz rendőrségi iratokat találtak, amelyek arra utaltak, a férfi hat álnevet használt, és mindegyikkel kiutasították Olaszországból.

A rendőrség letartóztatta a lengyel férfit, majd budapesti albérletében házkutatást tartottak. A lakásban lengyel, osztrák és német rendszámokat, félig kitöltött forgalmi engedélyeket, autózárnyitót, jármű-távirányítókat, erővágó feszítővasat, félig és teljesen elkészített lengyel szélvédőrendszám-címkéket, mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, laptopot, pendrive-ot és nyomtatókat találtak.

A férfi beismerte, ő az az 51 éves lengyel állampolgár, aki ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki, mert nem kezdte meg a távollétében többrendbeli rablás és fegyveres rablás bűntette miatt kiszabott 16 éves fegyházbüntetésének letöltését. Az is kiderült, Lengyelországban nagy értékre, bűnszervezetben elkövetett lopás és orgazdaság miatt körözték.

15 évig álnéven bujkált a rabló (a fotó illusztráció)
15 évig álnéven bujkált a rabló (a fotó illusztráció)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top