Aktuális

Már a Samsung mosógépei is robbanhatnak

A robbanós Note 7 után itt a Samsung újabb nagy dobása: a felültöltős robbanós mosógép. Legalábbis Amerikában eddig 21 esetben történt mosógéprobbanás.

Nincs szerencséje most a Samsungnak. Épp hogy lecsengőben van a hibás akkumulátorai miatt melegedős és robbanásra hajlamos Note 7-esek cseréje, újabb termék miatt adott ki biztonsági figyelmeztetést az Amerikai Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság. A figyelmeztetést megelőzte egy per is, amiben több felrobbanó Samsung mosógép károsultjai kértek kártérítést. Egyikük szerint a robbanás akkora volt, hogy a mosógép átszakította a – gipszkarton – falat, és a garázst is megrongálta.

A különös esetek okára sem a Samsung, sem a figyelmeztetés kiadó biztosság nem tért ki. A Samsung arra kérni a mosógép-tulajdonosokat, hogy ha teletömik a gépet nehéz vagy vízálló anyagokkal, akkor ne teljes sebességen centrifugázzanak, hanem válasszanak alacsonyabb fordulatot. Feltételezhető, hogy az ilyenkor keletkezett erős rezgések okozhatják ritka esetben a robbanásokat.

A hibajelenséggel a Samsung 2011 és 2016 áprilisa között gyártott felültöltős mosógépei lehetnek érintettek, ami a szériaszám megadásával ellenőrizhető

A Samsung azt közölte lapunkkal, hogy:

“Az Észak-Amerikán kívül eladott mosógépeket nem érinti ez a probléma.”

(origo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top