Aktuális

Pang a turistáktól Belgium, Németország és Törökország

A terror hatására jelentősen csökkent néhány állam vonzereje. Az európai fővárosok közül Brüsszel szenvedte el a legnagyobb visszaesést.

A terrorveszély hatására kevesebb turista látogat Németországba, Belgiumba, Törökországba és Egyiptomba – írja a Magyar Idők.

Németország 4 helyet csúszott vissza a népszerű úti célok rangsorában, az ország egészét tekintve 40 százalékkal zuhant a szálláshelyekre szóló foglalások aránya. Ennél is nagyobb veszteséget szenvedett el Belgium, ahol a felére esett vissza a turisztikai forgalom a brüsszeli merényletek következtében. Törökország 58, Egyiptom pedig 52 százalékos visszaeséssel alaposan hátraszorult a népszerűségi listán.

Pang a turistáktól Németország és Törökország

Európában – a szállodák forgalmi adatai alapján – a terrorcselekményekkel, illetve azok veszélyével sújtott államokban egytől-egyig visszaesett a pihenés, kikapcsolódás céljából érkezők száma. Párizsban 10 százalékos visszaesés volt, Belgiumban 11, Brüsszelben 15 százalék volt a csökkenés. Görögország ezzel szemben idén is megtartotta előző évi szintjét, bár Athénban fél százalékkal kevesebb vendégéjszakát értékesítettek a szállásadók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top