Aktuális

Hipermodern híd épül a Dunán

Egészen káprázatos híd épülhet 2019 szeptemberére a Dunán. Az ultramodern építményhez hasonló csak Kanadában található a világon.

Az új Duna-híd a meglévő a komáromi vasúti hídtól 170 méterrel nyugatra épül meg. Az átkelőn kétszer egy sávos főút, kerékpárút és gyalogos járda vezet majd át. A hidat és a hozzá kapcsolódó útszakaszokat várhatóan 2019 őszén helyezik forgalomba.

Az új Duna-híd jelentős tranzitforgalmat vezethet le az országhatár irányából. A teherforgalom ezzel az M1-es autópályától a környező kis települések érintése nélkül érheti el a szlovák határt, mérsékelve a zaj- és környezeti szennyezést.

Az új Duna-híd teljes hossza 600 méteres lesz, amelyből a fő nyílás 252 méteres. A műtárgy 117 méterre magasodik a Duna fölé, a tartócölöpök 30-40 méter mélyen nyúlnak a földbe. A hídszerkezetet egypilonos, ferde kábelesre tervezték. A Komárom és Révkomárom közé tervezett híd öt nyílásából három a Duna medre fölé, kettő pedig a szlovák oldali ártérre épül. A közvilágítás mellett a pilon és kábelek káprázatos díszkivilágítást kapnak.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerint a tervezett komáromi hídhoz hasonló felfüggesztett, egyoldalas híd a világ csak Kanadában található. Magyarország és Szlovákia közösen pályázott a hipermodern híd és a hozzá csatlakozó útszakaszok uniós forrásból történő megvalósításához.

Ilyen káprázatosan szép lesz a szupermodern Duna-híd

A vasúti hídtól 170 méterre, nyugatra épül a gyönyörű új Duna-híd

(Kemma)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top