Aktuális

Aljasan rászedtek egy hiszékeny nőt

Durván rászedte egyik mentálisan labilis ismerősét egy huszonkét éves férfi Lentiben. Két hónap alatt több mint négymillió forintot csalt ki tőle különböző indokkal.

Kihasználta mentálisan labilis nőismerősének hiszékenységét a huszonkét éves H. Zoltán, és két hónap alatt több részletben több mint négymillió forintot kért kölcsön tőle. 

Először kicsiben kezdte. Édesapjával együtt állított be a nőhöz, hatvanezer forintot kérve a ház áramszámlájára, azt ígérve, hogy majd több részletben fizeti vissza. Pár nap múlva egyedül tért vissza és a ház eladása miatt fogadott értékbecslő díjára kért nyolcvanezer forintot, amit a nő szintén odaadott neki. Ekkor jött rá, hogy igen könnyen elszedheti a nő pénzét, és ezután nem volt megállás.

Szinte naponta felkereste és a házzal kapcsolatos tartozásokra, ügyvédre kért és kapott is alkalmanként 50-500 ezer forintot. Hogy hihetőbbé tegye a családi ház eladásának meséjét, egy ismerősével felhívatta az áldozatot, aki eljátszotta a leendő, nehéz helyzetben lévő házvásárló szerepét.

A mentálisan labilis nő felmondta a megtakarításait, és banki hitelt is felvett, hogy segíteni tudja H. Zoltán házeladását, aki busás haszonnal kecsegtette őt a sikeres üzlet megkötése után. A végén persze egyre nagyobb összegeket kért el, a legutolsó tétel 1,1 millió forint volt, amit a megyeszékhelyi bankban lekötött megtakarítását felszámolva fizetett ki a nő. Viszont itt már nagyon sürgette a pénz átadását a csaló, ami gyanússá vált a nőnek is. Mikor megkérdezte, hogy melyik bankban kötik az üzletet, Zoltán kitérő választ adott. Ez már elég volt ahhoz, hogy feljelentést tett a rendőrségen.

H. Zoltán ellen, aki 4,4 millió forinttal rövidítette meg áldozatát, folytatólagosan, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Lenti Járási Ügyészség.

(zaol)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top